Blog

Het laatste nieuws over onFact

09 Jun
Feature: anderstalige klanten

09-06-2021

Wist je dat je in onFact ook eenvoudig facturen, offertes, ... kan opmaken in andere talen? Op basis van de taal van de klant zal onFact bv. een factuur genereren in de gekozen taal. Superhandig!

- Hiervoor ga je in onFact via het menu rechtsboven naar 'Apps & Koppelingen' 
- Klik op 'Activeren' naast de configuratie 'Anderstalige klanten'. 

Deze configuratie geeft je de mogelijkheid om een taal te kiezen tijdens het aanmaken van een klant of document.

In onFact zijn vier talen beschikbaar gemaakt; standaard zijn dat Duits, Engels, Frans en Nederlands. 

Bij het aanmaken van een klant wordt automatisch als taal 'Nederlands' gekozen. Om een andere taal toe te kennen maak je de keuze uit het menu: 

Indien je bv. bij het aanmaken van een nieuwe klant hebt aangeduid dat diens taal 'Frans' is, zullen documenten die aan deze klant worden opgemaakt, in het Frans verschijnen. Let op: onFact zal enkel de algemene documentwaarden automatisch vertaald weergeven. De vertaling van producten e.d.m. moet je zelf invoeren.

Heb je de configuratie geactiveerd, dan zal je doorheen onFact plaatsen tegenkomen waar teksten vertaald kunnen worden. Er verschijnen dan extra tabs per taal. Enkele voorbeelden:

Bij de instellingen van onderschriften op documenten:

Bij de omschrijving van producten: 

Deze vertaalde teksten zullen dan ook worden overgenomen op het gegenereerde document, in de taal van de specifieke klant.

Klaar om efficiënter te werken?

Maak nu je account aan en creëer je eerste factuur in enkele minuten! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat je op je eigen tempo kennis kan maken met de volledige functionaliteit van onFact.