Blog

Het laatste nieuws over onFact

28 Apr
De elektronische factuur of e-factuur

28-04-2021

De elektronische factuur of e-factuur laat toe om je volledige facturatieproces te automatiseren. Gebruik je facturatiesoftware, dan heb je in principe geen technische kennis nodig om je administratie via elektronische facturen te automatiseren.

16 Apr
Wat betekent ‘Kleine ondernemingsregeling'?

16-04-2021

De zogenaamde btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen (‘kleine ondernemingsregeling’) is één van bekende stelsels van vrijstelling van btw. Een ondernemer of bedrijf komt voor de kleine ondernemingsregeling in aanmerking als het jaarlijks omzetcijfer niet meer dan 25.000 euro exclusief btw bedraagt.

30 Mar
Wat betekent ‘Btw verlegd - medecontractant’?

30-03-2021

Btw-verlegd komt enkel voor tussen twee bedrijven voor werken in onroerende staat. Bij een dergelijke factuur rekent de ondernemer of leverancier geen BTW. De klant vermeldt de factuur op zijn periodieke btw aangifte in de gepaste velden. Werken in onroerende staat zijn prestaties en leveringen zoals bouwen, verbouwen, afwerken, herstellen enz zodat het resultaat onroerend wordt, dus niet af te scheiden van een gebouw of perceel.

12 Mar
De 5 meest gemaakte fouten bij het opstellen van facturen, maak jij ze ook?

12-03-2021

Een factuur corrigeren doe je best niet als het niet nodig is. Vermijd deze vijf meest gemaakte fouten!

10 Mar
Een goede offerte maken doe je zo

10-03-2021

Je hebt reclame gemaakt, potentiële klanten actief benaderd en je krijgt de vraag: “Kan je een offerte maken?” Dergelijke vraag tot opmaak van een offerte komt er vaak pas nadat je behoorlijk wat inspanningen hebt geleverd; je kan er dan ook maar beter de nodige aandacht aan besteden. Met een goede offerte maximaliseer je je kansen op succes en uiteindelijk het binnenhalen van de opdracht of verkoop.

Klaar om efficiënter te werken?

Maak nu uw account aan en maak uw eerste factuur op enkele minuten tijd! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat u op uw eigen tempo kan kennismaken met de volledige functionaliteit van onFact.