Betalingsopvolging van facturen is zeer belangrijk binnen elk bedrijf. Voor vele gebruikers betekent dit enkele keren per week de rekeningafschriften nakijken en de facturen afvinken waarvoor een betaling is ontvangen. In de komende weken zullen er drie updates online komen voor onFact om deze taak zoveel mogelijk te vereenvoudigen en te automatiseren. De eerste hiervan is vandaag online gekomen: online betalingen ontvangen van klanten.

De voordelen van online betalingen ontvangen

Online betalingen ontvangen heeft heel wat voordelen, zowel voor u als uw klanten:

  1. Facturen worden gemiddeld sneller betaald: het is in heel veel gevallen aangetoond dat wanneer er een mogelijkheid is om online te betalen, facturen sneller betaald worden. Dit omdat het uitvoeren van een betaling veel minder werk is, er moet immers geen rekeningnummer, naam, adresgegevens, bedrag of mededeling ingegeven worden.
  2. Meer betaalmogelijkheden voor uw klant: wanneer de klant moet betalen via overschrijving, gaat het geld onmiddellijk van zijn rekening. Wanneer de klant online kan betalen, kan hij ook via kredietkaart betalen. Zo wordt het geld kostenloos pas aan het einde van de maand van de rekening gehaald en bent u toch al betaald!
  3. Facturen worden automatisch afgevinkt als betaald: de online betalingsopdracht is rechtstreeks verbonden met de factuur. Na betaling verandert de status van de factuur rechtstreeks naar "betaald" en hoeft u zelf geen actie meer te ondernemen.
  4. Realtime betalingsinfo: wanneer een klant zijn factuur betaalt via overschrijving duurt het enkele dagen voor het geld op uw rekening verschijnt, zeker wanneer de betaling in het weekend of op een feestdag gebeurt. Zo moet u vaak enkele dagen wachten na de verloopdatum van de factuur om een herinnering te sturen, want de kans bestaat dat de klant de factuur al betaald heeft. Wanneer een factuur online betaald wordt, ziet u dit onmiddellijk in uw overzicht verschijnen.

Samenwerking met Mollie.com

onFact is een facturatieprogramma en natuurlijk geen betaalprovider. onFact heeft een koppeling opgezet met mollie.com om de betaling van uw facturen af te handelen. onFact regelt de facturatie en betalingsverwerking, mollie zorgt voor een veilige online omgeving om de betaling uit te voeren. Om online betalingen te kunnen ontvangen voor uw facturen in onFact moet u dus over een mollie.com account beschikken. Er zijn geen abonnementskosten, er worden enkel kosten in rekening gebracht per transactie. Uw klanten kunnen online betalen met Mister Cash, iDeal, Belfius Direct Net, Kredietkaarten zoals VISA en Mastercard, PayPal, SOFORT Banking, SEPA incasso en zelfs Bitcoin. 

Om de online betalingsmogelijkheid op te starten voor uw bedrijf moet u een mollie.com account aanmaken, uw bedrijfsgegevens laten valideren en de account koppelen aan uw onFact account. Om u hierbij te helpen hebben we een tutorial gemaakt die u stap voor stap kan volgen.

Klik hier om naar de handleiding te gaan om online betalingen te activeren voor uw bedrijf »