Blog

Het laatste nieuws over onFact

27 Sep
Nieuw: kasboeken aanmaken en manueel betalingen inboeken

27-09-2019

onFact heeft enkele zeer nuttige functies rond het automatisch verwerken van betalingen: koppeling met de bank om automatisch rekeninguittreksels op te halen, de mogelijkheid om facturen online te betalen en de mogelijkheid om domiciliëringsmandaten aan te maken. Bij elk van deze methoden krijgt u uitgebreid informatie over de specifieke betaling zoals het betaalde bedrag, de datum, het kanaal, … Echter was het niet mogelijk om deze informatie bij te houden voor niet-automatiseerbaare kanalen zoals cash betalingen en betalingen via een fysieke betaalterminal. Hier komt nu verandering in!

Financiële rekeningen

Wanneer u de app “Betalingen” activeert in onFact, krijgt u de mogelijkheid om manuele rekeningen aan te maken zoals bijvoorbeeld een kasboek. In dit kasboek kunt u lijn per lijn betalingen toevoegen, zodat u een vrijwel identiek overzicht krijgt van alle betalingen zoals u dit op uw bankrekening zou zien.

U heeft ook de mogelijkheid om CODA of MT940 bestanden te uploaden. Dit zijn bestanden die u kan downloaden in uw internet bankieren om automatisch alle betalingen in te voeren in onFact. Het exporteren en importeren van deze bestanden kan geautomatiseerd worden door de CodaBox koppeling. Geïmporteerde betalingen worden automatisch op de juiste rekening geboekt

Manueele betalingsopvolging

Tot op heden was het bij manuele betalingsopvolging enkel mogelijk om de status aan te passen naar “betaald”. Vanaf nu kunt u naast deze status aanpassing, ook onmiddellijk een betaling aanmaken bij een document en de betaaldatum, bedrag, tegenpartij en omschrijving invoeren. Om het gemakkelijk te maken, vullen we deze automatisch in voor u zodat u deze enkel nog hoeft na te kijken. Opgelet: deze functie is enkel beschikbaar wanneer er een manuele betaalrekening zoals een kasboek is aangemaakt. Voor rekeningen die automatisch aangemaakt zijn door een koppeling of import is dit niet mogelijk om dubbele boekingen te voorkomen!

 

 

 

 

 

 

Klaar om efficiƫnter te werken?

Maak nu uw account aan en maak uw eerste factuur op enkele minuten tijd! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat u op uw eigen tempo kan kennismaken met de volledige functionaliteit van onFact.