14 Jun 2017

Nieuw: koppeling met btw-attest.be

Nieuw: koppeling met btw-attest.be

Bent u actief in de bouwsector? Dan bent u wellicht vertrouwd met de befaamde btw-attesten. Wanneer u werken verricht aan een woning ouder dan 10 jaar mag u een verlaagd btw-tarief van 6% aanrekenen. In dit geval moet u een btw-attest opmaken en bijvoegen bij de factuur. Dit attest moet ingevuld en ondertekend worden door de klant. De opvolging en verwerking van deze ondertekende attesten is voor vele ondernemers een tijdrovende bezigheid. De koppeling met btw-attest.be zal u hierbij veel tijd besparen.

Digitaal ondertekenen

Het attest kan via e-mail verzonden worden, apart of via de e-mail met de factuur, en kan vervolgens onmiddellijk online ingevuld en ondertekend worden. Dit is veel eenvoudiger voor de klant dan via de post opsturen of scannen, hierdoor zullen klanten dit sneller in orde brengen.

Onmiddellijk gekoppeld aan de factuur

Attesten kunt u aanmaken via de applicatie van btw-attest.be of via de onFact koppeling. Elk attest bevat een referentie naar het factuurnummer en datum waardoor u makkelijk attesten kunt classificeren. Attesten aangemaakt met de onFact koppeling zijn steeds terug te vinden bij de gekoppelde factuur, zo heeft u alles steeds bij de hand!

Automatische herinneringen

Is het attest na een week nog niet ondertekend? Dan stuurt btw-attest.be automatisch een herinneringsmail naar de klant. Ook na 14 dagen krijgt de klant een e-mail wanneer het attest nog niet ondertekend is. Zo hoeft u zelf de attesten minder op te volgen en bespaart u ook hier tijd.

Zowel Nederlandstalig als Franstalig

Attesten nemen automatisch de taal van de gekoppelde factuur over. Heeft u in onFact een Franstalige klant met een factuur? Dan zal het btw-attest ook automatisch aangemaakt worden in het Frans.

Over btw-attest.be

Btw-attest.be is een nieuw softwarepakket in de cloud ontwikkeld door Infinwebs. Dit platform vereenvoudigd de volledige administratie rond het opmaken, opvolgen en afhandelen van btw-attesten in de bouwsector. De koppeling met btw-attest.be activeren is gratis maar om deze functie te gebruiken moet u een account maken met abonnement op btw-attest.be . De eerste 30 dagen kunt u deze account gratis uitproberen zonder aankoopverplichting.

Starten met btw-attest.be en onFact? Volg hier de tutorial. Aarzel bij vragen niet om ons te contacteren via support@onfact.be.

Probeer onze software gratis uit