Zoals reeds aangekondigd in onze vorige blogpost over de introductie van de online betaalmogelijkheden, hebben we een tweede update online gebracht om de betalingsopvolging nog te vereenvoudigen: import van bankafschriften.

Automatische betalingsopvolging op basis van rekeninguittreksels

Rekeninguittreksels kunnen geïmporteerd worden om betalingen automatisch aan te maken in uw account. Wanneer de omschrijving een factuurnummer bevat en de te betalen somt komt overeen met de corresponderende factuur, wordt er automatisch een koppeling aangemaakt. De betaling is te zien in het detailoverzicht van een factuur en het factuurnummer is te zien in het betalingsoverzicht. Zo kunt u makkelijk terugvinden welke betaling bij welke factuur hoort. Wanneer de factuur nog niet de status “betaald” heeft, wordt dit automatisch aangepast. Wanneer u manueel de status reeds op “betaald” had gezet, wordt enkel een koppeling aangemaakt.

CODA-Bestanden

Het digitale formaat voor Belgische rekeningafschriften is het zogenaamde “CODA” formaat. Deze bestanden kunnen in de online bankomgevingen van vrijwel elke bank geëxporteerd worden om vervolgens geïmporteerd te worden in onFact. Wanneer u niet weet hoe u de CODA bestanden moet exporteren uit uw online bankomgeving kunt u contact opnemen met uw bank. Mogelijk moet dit eerst geactiveerd worden.

 

U kan gratis gebruik maken van deze nieuwe functie door in het menu rechtsboven in onFact naar "Apps & koppelingen" te gaan en de app "Importeren van bankuittreksels" te activeren.