OCR

Wat betekent OCR?

OCR staat voor Optical Character Recognition, letterlijk optische karakter herkenning. Met deze OCR-technologie zetten computers de tekens op een papieren drager om naar de computer-leesbare codes. OCR-software leest zo letters, cijfers en leestekens van ingescande documenten, kant-en-klaar voor vlotte verdere verwerking.

Waarvoor gebruik je OCR?

Hoewel facturatie en aankoop tussen koper en verkoper steeds vaker digitaal gebeuren, is het tijdperk van de papieren factuur nog lang niet voorbij. Dergelijke documenten inscannen laat toe om de informatie daarvan geautomatiseerd te verwerken en digitaal op te slagen. Wie geen OCR-software gebruikt, moet alle informatie manueel overtikken omdat een scan-beeld zonder OCR-software voor computerprogramma’s niet te verwerken is.

Gebruik van OCR in onFact

Ook onFact gebruikt OCR-technologie voor het verwerken van aankopen (facturen, bonnetjes, …). Ze worden rechtstreeks ingeladen in het programma waarna de OCR-software zorgt voor het omzetten. De technologie haalt gegevens zoals de naam van een leverancier, btw-nummer, factuurmededeling en veel meer uit het document en plaatst ze reeds in de gepaste velden, automatisch en snel.