Blog

Het laatste nieuws over onFact

15 Jun
Een correcte creditnota opmaken

15-06-2021

Je maakte een fout in de prijsberekening van de laatste factuur naar een klant. Dat kan gebeuren. Is de verleiding groot om die factuur snel-snel aan te passen en de klant een gewijzigde versie te bezorgen? Dat is niet de juiste aanpak en heel wat (btw) problemen geven. Werk met een kredietnota, ook geschreven als creditnota.

09 Jun
Feature: anderstalige klanten

09-06-2021

Wist je dat je in onFact ook eenvoudig facturen, offertes, ... kan opmaken in andere talen? Op basis van de taal van de klant zal onFact bv. een factuur genereren in de gekozen taal. Superhandig!

25 May
Wat betekent 'korting contant'?

25-05-2021

Je ziet het vaak op facturen: ‘Korting contant’, of ‘Korting bij contante betaling’, … Deze vermelding is niet te verwarren met betaling in contanten. Een leverancier beloont met de korting contant de klanten die de factuur snel betalen, concreet binnen de bij de korting vermelde termijn. Betaalt de klant bijvoorbeeld binnen de vijf dagen, dan krijgt hij 2% korting op het factuurbedrag zonder btw. Een win-win situatie: mooi meegenomen voor de klant en jij ontvangt sneller de betaling.

11 May
Sneller betalingen ontvangen doe je zo!

11-05-2021

Een factuur verzenden naar je klant betekent niet noodzakelijk dat de betaling meteen volgt. Met deze vijf tips kunnen betalingen sneller binnen lopen ...

28 Apr
De elektronische factuur of e-factuur

28-04-2021

De elektronische factuur of e-factuur laat toe om je volledige facturatieproces te automatiseren. Gebruik je facturatiesoftware, dan heb je in principe geen technische kennis nodig om je administratie via elektronische facturen te automatiseren.

Klaar om efficiënter te werken?

Maak nu je account aan en creëer je eerste factuur in enkele minuten! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat je op je eigen tempo kennis kan maken met de volledige functionaliteit van onFact.