Blog

Het laatste nieuws over onFact

25 May
Wat betekent 'korting contant'?

25-05-2021

Je ziet het vaak op facturen: ‘Korting contant’, of ‘Korting bij contante betaling’, … Deze vermelding is niet te verwarren met betaling in contanten. Een leverancier beloont met de korting contant de klanten die de factuur snel betalen, concreet binnen de bij de korting vermelde termijn. Betaalt de klant bijvoorbeeld binnen de vijf dagen, dan krijgt hij 2% korting op het factuurbedrag zonder btw. Een win-win situatie: mooi meegenomen voor de klant en jij ontvangt sneller de betaling.

11 May
Sneller betalingen ontvangen doe je zo!

11-05-2021

Een factuur verzenden naar je klant betekent niet noodzakelijk dat de betaling meteen volgt. Met deze vijf tips kunnen betalingen sneller binnen lopen ...

28 Apr
De elektronische factuur of e-factuur

28-04-2021

De elektronische factuur of e-factuur laat toe om je volledige facturatieproces te automatiseren. Gebruik je facturatiesoftware, dan heb je in principe geen technische kennis nodig om je administratie via elektronische facturen te automatiseren.

16 Apr
Wat betekent ‘Kleine ondernemingsregeling'?

16-04-2021

De zogenaamde btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen (‘kleine ondernemingsregeling’) is één van bekende stelsels van vrijstelling van btw. Een ondernemer of bedrijf komt voor de kleine ondernemingsregeling in aanmerking als het jaarlijks omzetcijfer niet meer dan 25.000 euro exclusief btw bedraagt.

30 Mar
Wat betekent ‘Btw verlegd - medecontractant’?

30-03-2021

Btw-verlegd komt enkel voor tussen twee bedrijven voor werken in onroerende staat. Bij een dergelijke factuur rekent de ondernemer of leverancier geen BTW. De klant vermeldt de factuur op zijn periodieke btw aangifte in de gepaste velden. Werken in onroerende staat zijn prestaties en leveringen zoals bouwen, verbouwen, afwerken, herstellen enz zodat het resultaat onroerend wordt, dus niet af te scheiden van een gebouw of perceel.

Klaar om efficiënter te werken?

Maak nu je account aan en creëer je eerste factuur in enkele minuten! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat je op je eigen tempo kennis kan maken met de volledige functionaliteit van onFact.