Blog

Het laatste nieuws over onFact

16 Apr
Wat betekent ‘Kleine ondernemingsregeling'?

16-04-2021

De zogenaamde btw-vrijstellingsregeling voor kleine ondernemingen (‘kleine ondernemingsregeling’) is één van bekende stelsels van vrijstelling van btw. Een ondernemer of bedrijf komt voor de kleine ondernemingsregeling in aanmerking als het jaarlijks omzetcijfer niet meer dan 25.000 euro exclusief btw bedraagt.

30 Mar
Wat betekent ‘Btw verlegd - medecontractant’?

30-03-2021

Btw-verlegd komt enkel voor tussen twee bedrijven voor werken in onroerende staat. Bij een dergelijke factuur rekent de ondernemer of leverancier geen BTW. De klant vermeldt de factuur op zijn periodieke btw aangifte in de gepaste velden. Werken in onroerende staat zijn prestaties en leveringen zoals bouwen, verbouwen, afwerken, herstellen enz zodat het resultaat onroerend wordt, dus niet af te scheiden van een gebouw of perceel.

12 Mar
De 5 meest gemaakte fouten bij het opstellen van facturen, maak jij ze ook?

12-03-2021

Een factuur corrigeren doe je best niet als het niet nodig is. Vermijd deze vijf meest gemaakte fouten!

10 Mar
Een goede offerte maken doe je zo

10-03-2021

Je hebt reclame gemaakt, potentiële klanten actief benaderd en je krijgt de vraag: “Kan je een offerte maken?” Dergelijke vraag tot opmaak van een offerte komt er vaak pas nadat je behoorlijk wat inspanningen hebt geleverd; je kan er dan ook maar beter de nodige aandacht aan besteden. Met een goede offerte maximaliseer je je kansen op succes en uiteindelijk het binnenhalen van de opdracht of verkoop.

23 Feb
Facturen maken anno 2021: de beste methode

23-02-2021

Ga je een factuur opmaken, dan is het belangrijkste criterium de conformiteit met de wetgeving en de btw-regelgeving. Een factuur moet een reeks verplichte vermeldingen bevatten en de btw moet correct berekend zijn. Dit is natuurlijk het allerbelangrijkste aspect van een factuur. Maar je kan hier als bedrijf veel verder in gaan: om het jezelf en de klant veel makkelijker te maken, en er misschien extra omzet door te genereren ...

Klaar om efficiënter te werken?

Maak nu je account aan en creëer je eerste factuur in enkele minuten! De eerste 14 dagen zijn gratis en vrijblijvend zodat je op je eigen tempo kennis kan maken met de volledige functionaliteit van onFact.